Blog

Energie-efficiëntie op het hoogste niveau

Momenteel zijn milieubescherming en vermindering van de uitstoot van verontreinigende stoffen prioritaire doelstellingen. Een van de elementen die bijdragen tot de verbetering van de toestand van onze planeet is de vermindering van het energieverbruik. In het kader van energiebesparende maatregelen kunnen wij veranderingen aanbrengen in zowel onze huizen als onze bedrijven, waardoor zowel financiën als natuurlijke hulpbronnen worden bespaard.

Ramen en deuren

Kwalitatief hoogwaardige ramen en deuren zijn de sleutel tot energiebesparing in huis. Bij oude raamkozijnen veroorzaken kieren tussen het kozijn en het glas warmteverlies, wat leidt tot hogere kosten voor ruimteverwarming. Moderne ramen en deuren zijn ontworpen om dit te voorkomen en zorgen voor thermische isolatie. Isolatie wordt bereikt door het gebruik van geschikte materialen die de warmteoverdracht verminderen.

De huidige producten zijn energie-gecertificeerd, wat aangeeft dat ze efficiënt zijn in termen van energiebesparing. We kunnen er dus zeker van zijn dat we door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardig schrijnwerk in de winter aanzienlijk lagere verwarmingskosten hebben. Een ander element dat bijdraagt tot energie-efficiëntie is het ontwerp. Speciale profielen, die zijn voorzien van afdichtingssystemen die ze luchtdicht maken en de warmte buiten houden.

Hoogwaardig timmerwerk heeft ook een positief effect op het binnenklimaat. Doordat ze niet te veel warmte doorlaten, blijven de kamers in de zomer koel, wat het comfort van de gebruikers ten goede komt. Kortom, door te kiezen voor ramen en deuren van goede kwaliteit kunnen we besparen op energiekosten en tevens zorg dragen voor het milieu.

Toepassing van het profiel Elegant

Het Elegant profiel is een geavanceerd raamprofielsysteem dat is ontworpen met het oog op uitzonderlijke energie-efficiëntie. Het beschikt over zeer goede thermische en akoestische isolatie om de energiekosten te verlagen en het comfort te verbeteren.

Elegant is gemaakt van duurzaam PVC-materiaal waardoor het een lange levensduur heeft en het milieu minimaal belast wordt. Bovendien biedt het profiel door het gebruik van innovatieve productietechnologieën een zeer lage warmteoverdrachtscoëfficiënt (Uf) en een goede luchtdichtheid, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt en koudebruggen worden voorkomen. Daardoor kunnen de ramen het interieur doeltreffend beschermen tegen warmteverlies in de winter en tegen overmatige verwarming in de zomer, wat zich vertaalt in lagere energierekeningen. Bovendien zorgen deze ramen dankzij hun goede geluidsisolatie ook voor rust binnenshuis.

Het profiel Elegant is een van de meest geavanceerde en energiezuinige raamprofielsystemen, dat het comfort effectief verbetert en de energiekosten verlaagt.

Isolatie van gebouwen

Een volgende stap om energie te besparen is het isoleren van gebouwen. Vaak absorbeert een gebouw veel warmte, wat leidt tot een hoger energieverbruik voor verwarming in de winter. Daarom is het belangrijk om muren, daken, vloeren en ramen goed te isoleren om de verwarmingskosten te verlagen. Goed geconstrueerde isolatie helpt ook om in de zomer een optimale kamertemperatuur te handhaven.

Verandering van energiebronnen

Een van de belangrijkste stappen die we kunnen nemen op weg naar energie-efficiëntie is het veranderen van de energiebronnen die we in onze huizen en bedrijven gebruiken. Steeds meer mensen kiezen voor zonne- of windenergie, waardoor de kosten en het verbruik van elektriciteit van het net dalen. Er zijn steeds efficiëntere en modernere zonne-installaties en windturbines op de markt om zelf energie op te wekken.

Gebruik van energie-efficiënte apparaten

Een onderdeel van de vermindering van het energieverbruik is het gebruik van energie-efficiënte apparaten. Er zijn steeds meer efficiënte en moderne apparaten op de markt, zoals LED-verlichting of koelkasten, wasmachines, drogers of vaatwassers met energieklasse A++, die minder energie verbruiken en geld besparen.

Verlichting

Verlichting is een belangrijk element als het gaat om energieverbruik in woningen en bedrijven. Door energie-efficiënte LED-lampen of fluorescentielampen te gebruiken, kunnen de verlichtingskosten worden verlaagd. Het is ook de moeite waard eraan te denken het licht uit te doen in kamers die niet worden gebruikt.

Warme montage

Warme montage is de plaatsing van ramen en deuren met het oog op een optimale warmte-isolatie en een positieve invloed op de energie-efficiëntie van gebouwen. Bij een dergelijke montage wordt het schrijnwerk zodanig gemonteerd dat volledige warmte-isolatie wordt gegarandeerd door het gebruik van speciale isolatiematerialen en pakkingen. Het is ook belangrijk dat het montageproces wordt uitgevoerd in stofvrije omstandigheden, zodat er geen vuil in de kamers kan komen.

Een van de belangrijkste voordelen van dit type montage is energiebesparing en lagere verwarmingskosten. Omdat het schrijnwerk nauw aansluit, laat het geen warmte door naar buiten, waardoor de temperatuur in het gebouw hoger blijft. Dit betekent dat er minder energie nodig is om de kamers te verwarmen, zodat de verwarmingskosten lager uitvallen. Het helpt ook de luchtkwaliteit binnenshuis constant te houden. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën en astma, die vaak last hebben van luchtkwaliteitsproblemen; verontreinigende stoffen van buitenaf komen de ruimte niet binnen.

Dicht ingebouwde ramen en deuren verbeteren de akoestiek in de ruimte, waardoor het geluid van buitenaf tot een minimum wordt beperkt, wat bijdraagt aan het comfort van de bewoners. Dankzij de juiste montage zijn de producten minder gevoelig voor schade, waardoor hun levensduur wordt verlengd. Kortom, warme montage is een proces dat de energie-efficiëntie van gebouwen beïnvloedt, de luchtkwaliteit en de akoestiek in kamers verbetert en de duurzaamheid van ramen en deuren beïnvloedt. Daarom is het de moeite waard een professionele dienst te kiezen. Energie-efficiëntie is een actueel onderwerp dat de moeite waard is om over te leren. Het artikel schetst een aantal manieren om thuis energie te besparen die u geld besparen en bijdragen aan het milieu.

Een oplossing is energiezuinige ramen en deuren, die u bij ons kunt kopen. Ze zullen u helpen warmteverlies te voorkomen, waardoor uw stookkosten zullen dalen. Als u vragen heeft, beantwoorden we die graag. Neem contact met ons op en begin vandaag nog met energie besparen!

HEEFT U EEN VRAAG? WIJ HEBBEN HET ANTWOORD!

Neem contact met ons op

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?

Een formulier verzenden

Selecteer een leveringsoptie

Persoonlijk ophalen

Lanko - Bedrijfslogo

Lanko Sp. z o.o. - Fabrikant van ramen en deuren van PVC en ALU.
Fabrikant van ramen en deuren van PVC en ALU

BSN: PL5213910355