Raambeglazing

Accessoires Lanko

Wat is dubbele beglazing?

Dubbel glas is de technische term voor thermisch geïsoleerde beglazingseenheden die bestaan uit twee of meer ruiten en een hermetisch afgesloten ruimte ertussen, de zogenaamde kamer. Zij worden echter gescheiden door een afstandhouder die over de gehele omtrek loopt. Isolerende glaselementen worden gekenmerkt door hun uitzonderlijke dichtheid. In de voegen tussen de ruiten en de afstandhouder worden speciale lijm- en afdichtingsmaterialen aangebracht. Deze garanderen de stabiliteit van de hele structuur en een doeltreffende isolatie tegen externe factoren.

Ramen
Geluiddichte beglazing

Geluidswerende Beglazing

Een voorwaarde voor een goed comfort en soms zelfs voor het wonen in een ruimte is een laag geluidsniveau. Overal waar de geluidsbron niet kan worden uitgesloten, moet geluidswering worden toegepast. In dergelijke gevallen hebben wij te maken met geluidsabsorberende glaselementen. De aangeboden geluidsabsorberende eenheden zijn gebaseerd op de asymmetrie van de ruiten, hun flexibele verbindingen en het gebruik van dempende gassen in de ruimte tussen de ruiten. Bij de keuze van de juiste geluidsisolatie moet in elk geval de bron van het geluid worden vastgesteld.

Zonneschermen

Zonwerend Glas

De beglazing in isolerende glaselementen wordt gewoonlijk zonwerend glas genoemd. Ze worden vooral gebruikt om het binnendringen van zonne-energie te beperken en zo de ruimtes te beschermen tegen oververhitting. Een bijkomend voordeel ten opzichte van traditionele oplossingen is de vermindering van de kosten voor de airconditioning van de ruimtes. Zonwerend glas wordt onderverdeeld in twee groepen: absorberend en reflecterend. Qua uiterlijk, fabricagemethode en werkingsprincipe wordt onderscheid gemaakt tussen:

Getint glas (absorberend glas)

De basisoplossing is het gebruik van absorberend glas. Dit glas wordt tijdens het smeltproces in de glasfabriek in de massa gekleurd. Wanneer het blauw, bruin, grafiet of groen gekleurd is, absorbeert het sterk een overeenkomstig deel van de straling. Door het verschijnsel absorptie warmt het getinte glas sterk op en absorbeert het ongeveer 50% van de energie van de zonnestralen, waarna het de energie weer afvoert en naar buiten leidt. Absorberende beglazing wordt gekenmerkt door een lage mate van lichtreflectie. Afhankelijk van de behoeften voor de gehele beglazing wordt de juiste kleur en dikte van het glas gekozen, aangezien het effect van de absorberende beglazing toeneemt naarmate de dikte van het glas.

Reflecterend glas

Een meer geavanceerde oplossing is het gebruik van glas met een aangebrachte reflecterende coating (Reflex). De reflecterende coating wordt tijdens het productieproces op het glas aangebracht. De functie ervan is zowel zichtbaar licht als zonnewarmte te reflecteren. Het gebruik van coatings in verschillende kleuren wordt vaak gebruikt om de esthetische kwaliteiten van een gebouw te verbeteren, naast een goede energiebalans. Beide soorten zonwerend glas kunnen vrijwel vrij worden gecombineerd met andere soorten glas. De combinatie met glas met lage emissiviteit of glas met inbraakwerende eigenschappen in één enkele dubbele beglazing maakt het mogelijk te voldoen aan de visuele verwachtingen van de gebruikers. Een dergelijke oplossing maakt het mogelijk om multifunctionele sets te creëren, die doeltreffend beschermen tegen ongewenste energie-uitwisseling op elk moment van het jaar.

Gelaagd glas

Gelamineerd Glas

Gelamineerde beglazing bestaat uit twee lagen glas, met daartussen een PVB-folie (een zeer bestendig materiaal). Wanneer het glas breekt, blijft het glas aan de folie vastzitten. Dit minimaliseert het risico op letsel. De PVB-folie biedt bescherming, verhoogt de geluidsisolatie en vermindert tegelijkertijd het doorlaten van UV-stralen.

HEEFT U EEN VRAAG? WIJ HEBBEN HET ANTWOORD!

Neem contact met ons op

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?

Een formulier verzenden

Selecteer een leveringsoptie

Persoonlijk ophalen

Lanko - Bedrijfslogo

Lanko Sp. z o.o. - Fabrikant van ramen en deuren van PVC en ALU.
Fabrikant van ramen en deuren van PVC en ALU

BSN: PL5213910355